e-Devlet'in ardından şimdi de yeni platform e-İŞ geliyor

 e-Devlet'in ardından şimdi de yeni platform e-İŞ geliyor


Vatandaşların devlet dairelerine gitmeye gerek kalmadan birçok işlemi internetten oturduğu yerden halledebilmesine olanak tanıyan e-Devlet platformu, dijitalleşme anlamında büyük bir adım olarak gösterilebilir.

E-devlet projesinin olumlu bulunmasının arkasından şimdi de e-İŞ olarak yeni bir platform üzerinde çalışılıyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Ofisi önderliğinde yürütülen projeye kamu kurumları katılacak.

Dünya gazetesinin edindiği bilgilere göre e-İŞ platformuyla birlikte kamu ve özel sektörde sayısallaştırma işlemleri artırılacak. Ekonomik ortamda sayısal dönüşüm sağlanacak. Sayısallaşmayla birlikte daha fazla ekonomik işlemin online hale getirilmesi amaçlanıyor. Henüz e-İŞ ile hangi işlemlerin dijitalleşeceği bilinmiyor. İlk etapta sayısallaştırma üzerine yoğunlaşılacak. Bütün sürecin nihai hedefinin, sanayi sektörü başta olmak üzere ekonomik ortamın sayısal dönüşümünün bir kavramsal çerçeve içine oturması ve sistemin kendini besleyebilir hale getirilmesi olduğu belirtiliyor.


KOBİ’ler de içinde  olmak üzere özel sektörün e-İŞ ve e-Devlet platformlarını kullanması için çalışmalar yapılacak. KOBİ’lere özel eğitimler verilecek. e-İŞ platformu hakkında henüz yeteri kadar bilgi yok. İlerleyen aylarda e-İŞ hakkında detaylı duyurular yapılacak.


Kaynak: https://www.dunya.com/ekonomi/e-devletten-sonra-e-is-geliyor-haberi-601206

Yorum Gönder

0 Yorumlar